h

Voor de SP voor het eerst langs de deuren, aan de Wandelweg

20 mei 2017

Voor de SP voor het eerst langs de deuren, aan de Wandelweg

Met een fikse hagelbui ging de tocht van 1 miljoen verder, nu in Wormerveer! Met een ruime opkomst aan actieve leden vertrokken we, elk een eigen kant een eigen richting. Voor de één de zoveelste keer de deuren langs, en voor mij, Leyena, de eerste keer! Mijn eerste enquete: snackbar Ruud!

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl

SP'ers wandelen over de Wandelweg

Door Leyena van der Laan

Parkeerproblemen, groot obstakel. Vrachtwagens zorgen voor verdeeldheid en een goed gesprek in de zaak, waar de één het wou verbieden voor al het niet-bestemmingsverkeer, de ander zag het niet zitten. Het eerste velletje met ingevulde vragen is binnen, en hier kun je dan 101 grapjes over 'je eerste keer' maken.

Volgende stop, de overkant van de straat, waar Patrick Zoomermeijer en ik gingen kloppen. Een fijn gesprek met een bewoonster boven een winkel, en uit de straat komt een meneer op een fiets, stopt en wil meteen het een en ander kwijt. Met z’n vieren gaat het gesprek verder. Vrachtwagens die over een brandkraan (put) rijden - die in de rijbaan ligt - veroorzaakt trillingen. Het blokje huizen had recent de fundering opgeknapt. Tijdens het gesprek rijden enkele zware jongens voorbij door de put, en het voelt alsof wij op een waterbed stonden.

Foto: Leyena van der Laan / www.zaanstreek.sp.nl

Een vrachtwagen dendert voorbij

Meneer vind de situatie levensgevaarlijk, en gaat verhuizen. Mevrouw ziet een snelheidsverlaging naar 30 wel zitten, maar drempels liever niet. Flitskasten werden overal als welkome oplossing gezien, en dat hoor je niet vaak in Nederland!

“Als ze maar op de goede plekken worden gezet, zodat ze niet eventjes in houden en weer door racen!”, kreeg ik te horen. Ook kaartte meneer aan, dat er op Plein 13 systematisch door rood werd gereden.

Na een enorm indrukwekkend gesprek liepen we verder, nog een huis: naast de vaker gehoorde snelheid, was hier fijnstof een ding, de vensters zagen zwart van het vuil. Maar drie dagen heeft het nodig om op te bouwen.

Foto: Leyena van der Laan / www.zaanstreek.sp.nl

Fijnstof en/of roet op kozijnen

Ook de bomen aan de wandelweg kregen kritiek, waar er eerder appelbomen stonden, zijn nu andere, zaad verspreidende bomen, en die vond je overal terug. “Er moeten mooie bomen komen, die de boel ook een beter aanzicht geven!”, een sierkers werd geopperd.

Na dit gesprek gingen we de koffie maar eens opzoeken! Jan van Keulen had de auto met tafeltje en lekkere koffie al klaar gezet. ik verzamelde de enquetes en keek op van het aantal. Wie dacht dat 3 uurtjes wandelen zo snel voorbij gaan. Nog een mooie foto van ons team, gemaakt door Willem Croese, en dat was het.

Nu de cijfers invullen, optellen en mooi grafiekje bij maken! en met deze gegevens, gaan we samen verder! Want we doen het bij de SP met zijn allen, samen voor de Zaanstreek, samen voor Nederland, in Wormerveer!

Meer lezen?

U bent hier