h

Brandbrief Coenbrug

13 april 2018

Brandbrief Coenbrug

Omdat de veiligheid op de Coenbrug in het geding is en de beantwoording van de door de SP ingediende schriftelijke vragen tot 5 weken op zich kan laten wachten, hebben de SP, de PvdA en de VVD een brandbrief gestuurd aan de burgemeester.

Zaanstad, 12 april 2018

BRANDBRIEF COENBRUG

Ter attentie van het College van Burgemeester en Wethouders van Zaanstad

Beste burgemeester, beste Jan,

De VVD heeft meerdere malen vragen gesteld over de technische staat en veiligheid van de bruggen in Zaanstad. Nu blijkt uit berichtgeving eerder deze week onder andere:
“De constructie dreigt te verzwakken door corrosie. Onderdelen van de voegovergang staal hadden al in 1975 vervangen moeten worden en geheel in 2000. Wordt nu voor respectievelijk 2015 (nog niet gebeurd) en 2026 geadviseerd. Ook op andere plekken op de Coenbruggen kunnen delen van de brug vallen als niet wordt ingegrepen. Vluchtroutes zijn afgesloten, de vluchttrap is op een verkeerde wijze aangebracht en afgesloten door een hekwerk. Er dreigen kabelbreuken, waardoor hele installaties het niet meer doen (onder meer om de brug open en dicht te doen). Het advies is om gelijk actie te ondernemen.”

(Bron: http://www.nhnieuws.nl/nieuws/222701/Veertien-bruggen-en-viaducten-die-s...)

Ook de PvdA en de SP zijn geschrokken van deze berichtgeving en hebben al schriftelijke vragen gesteld. Aangezien het tot 5 weken kan duren voordat die beantwoord zijn, willen de VVD, PvdA en SP middels deze brandbrief de volgende vraag graag zeer spoedig beantwoord zien:

Wat is er nodig om de veiligheid van de gebruikers van de Coenbrug per direct te kunnen garanderen? Welke stappen gaat het College hiervoor zetten?

We gaan ervan uit dat de burgemeester onze zorg deelt en de urgentie inziet en daarom deze vraag binnen twee weken kan beantwoorden. Waarvoor alvast dank.

Namens de fractie van VVD Zaanstad,
Stephanie Onclin

Namens de fractie van de PvdA,
René Tuijn

Namens de fractie van de SP,
Patrick Zoomermeijer

Meer lezen?

U bent hier