h

SP stelt vragen over gevaren Provincialeweg N203

27 april 2018

SP stelt vragen over gevaren Provincialeweg N203

Roland van BraamUit onderzoek van de ANWB blijkt, dat de N203 tussen Zaandam en Heiloo tot één van de gevaarlijkste N-wegen behoort. Het veiliger maken van bermen van N-wegen is een goed begin om verkeersongelukken tegen te gaan, maar uiteraard niet genoeg.

Om de verkeersveiligheid echt te verbeteren, is er meer geld maar vooral maatwerk nodig. Kijk per locatie wat er nodig is om de veiligheid te vergroten. Ook bewustwording van automobilisten speelt een rol. Negentig procent van de ongelukken wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Veel mensen hebben niet door dat dit soort wegen onveilig zijn. Zolang ze dat niet weten, passen ze hun rijgedrag niet aan.

Vragen van de SP

  • Is het college op de hoogte dat de N203 tot één van de gevaarlijkste N-wegen behoort?
  • Welke verkeersveiligheidsmaatregelen kunt u treffen om de N203 veiliger in te richten.
  • Gaat u in gesprek met de provincie om hun te vragen welke verkeersmaatregelen zij gaan treffen om de N203 veiliger in te richten?

Meer lezen?

U bent hier