h

Omwonenden woest om slechte staat Coenbrug

14 april 2018

Omwonenden woest om slechte staat Coenbrug

"Er zijn ook nog plannen om hier een verbinding tussen de A8 en de A9 te maken, dan wordt het nog drukker met verkeer. Kan de brug dat wel aan? De onderste steen moet boven. Ik wil van de burgemeester weten of de veiligheid gegarandeerd is."

Foto: RTVNH / www.nhnieuws.nl

En daarbij krijgt de werkgroep steun vanuit de lokale politiek. De SP, VVD en de PvdA in Zaanstad hebben een brandbrief gestuurd aan het college van Burgemeester en Wethouders.

"Ik ben enorm geschrokken. Is Rijkswaterstaat wel betrouwbaar? Daarom moet er een gesprek komen over wat hier aan de hand is. In de brief staat dat de burgemeester onmiddelijk met Rijkswaterstaat, de minister van Infrastructuur contact op moet nemen hoe het staat met de veiligheid en wat er gaat gebeuren. Daar willen we binnen een week, uiterlijk twee weken concrete antwoorden op hebben", zegt de Zaanse SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer.

Meer lezen?

U bent hier