h

'Maar burgemeester, wat doet u nu?'

29 september 2015

'Maar burgemeester, wat doet u nu?'

Patrick Zoomermeijer met megafoon
Toen ik, zelf houder van een gehandicaptenparkeerkaart, gisteravond bij de bijeenkomst over de noodopvang voor vluchtelingen aankwam, en een vette Audi zonder zo'n kaart maar liefst twee gehandicaptenparkeerplekken zag innemen, dacht ik wel even wat minder nette dingen. Ik moest de neiging om één van het klein dozijn agenten dat buiten de Noorderkerk stond in te schakelen onderdrukken, want ik klik niet.

Groot was dan ook mijn verbazing dat het de bolide van de burgemeester was. Daar werd en word ik niet vrolijk van.

We hadden al enige jaren terug de 'bonnetjesaffaire' van een ander collegelid, en dat leverde terecht veel kritiek op. Zeker omdat het nieuwe stadhuis voor burgers moeilijk bereikbaar is, en daar dan andere regels lijken te gelden voor een wethouder.

Dat de burgemeester haar chauffeur op suggestie van de beveiliging daar liet parkeren, neemt niet weg dat parkeren zonder gehandicaptenparkeerkaart op een gehandicaptenparkeerkaart gewoon niet is toegestaan. En ik vond zelf op korte afstand ook nog plek, dus de noodzaak om juist daar te parkeren was er niet.

Ik kan me nog het knalfeest vanwege het 20-jarig bestaan van de SP-afdeling Zaanstreek op de Zaanse Schans herinneren. Wij moesten voorafgaand aan het feest bij het laden en lossen van het bier en de hapjes snel onze auto's verplaatsen, want parkeren was niet toegestaan. Toen 's avonds Emile Roemer langs kwam, parkeerde hij netjes bij het Zaans Museum en liep het stuk naar de molen. Maar niet de burgemeester, toen zij later verscheen. Haar auto werd op het fietspad voor de molen geparkeerd waar wij alleen maar hadden mogen laden en lossen...

Contact maken met de inwoners, met gewone mensen, zit soms in kleine dingen. Pontificaal parkeren waar het niet mag en daarmee de indruk wekken dat de regels en wetten niet voor iedereen gelijk zijn, helpt in ieder geval niet.

Dit doet het vertrouwen in 'de politiek' geen goed. Daarom noem ik mij liever volksvertegenwoordiger en geen politicus...

Overigens heten wij de vluchtelingen welkom maar verzetten wij ons tegen het beleid dat deze mensen op de vlucht jaagt en ons dwingt met elkaar te concurreren om de schaarse betaalbare woningen.

U bent hier