h

Blog Patrick Zoomermeijer

10 juli 2017

Mooi compliment: 'SP zuinigste partij'

Patrick in actie!
Het stond in de krant, dus je kunt het geloven... Maar het is echt waar: zoals wel vaker gaf de Zaanse SP-fractie afgelopen jaar het minste uit. Sowieso geven we als SP gemeenschapsgeld altijd uit met de grootste voorzichtigheid. En zo konden we dit jaar ruim 2000 euro terugstorten in de gemeentekas.
Lees verder
18 april 2017

HVC - weer topsalaris voor bestuurder, 'nu is het genoeg!'

Patrick in actie!
Tot vandaag was ik gebonden aan geheimhouding, waar ik grote moeite mee had en wat ik zag als een ondermijning van mijn rol als democratisch gekozen volksvertegenwoordiger. De SP heeft zich altijd uitgesproken tegen de exorbitante beloningen voor bestuurders in de (semi)publieke sector. Dus lag ik weken terug op de geheime Zaanse vergadering dwars, omdat ook een directeur van HVC meer dan genoeg zou moeten hebben aan een ministerssalaris. Sinds vandaag zijn de notulen van die vergadering openbaar, dus kan ik hier letterijk mijn betoog publiceren. Oordeel zelf!
Lees verder
17 februari 2017

Burgerlijk ongehoorzaam voor een referendum

Patrick in actie!
Gisteren overtraden ik, de andere SP-raadsleden en de meeste andere leden van de oppositie (POV, ZIP en DZ) de wet. We liepen namelijk uit protest de raadszaal uit tijdens een stemming, en formeel is dat verboden. De burgemeester gaf ons daar een reprimande voor, maar er staat geen straf op. We liepen weg bij de stemming - niet bij het debat, integendeel! - omdat we met deelname aan die stemming zouden hebben meegewerkt aan het wurgen van de democrate in de raadszaal. Overigens, ook ROSA dacht er zo over, maar wilde niet zover gaan door demonstratief de zaal te verlaten.
Lees verder

U bent hier