h

Rotterdamse partijen zelf tegen Rotterdamwet?

30 april 2018

Rotterdamse partijen zelf tegen Rotterdamwet?

Dee SP Rotterdam stelde op 19 april in de Rotterdamse gemeenteraad voor om de Rotterdamwet (due voor het eerst werd toegeoast in Rotterdam, maar nu ook in ons Poelenburg zal worden ingevoerd) per direct af te schaffen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen was een grote meerderheid in de Rotterdamse raad tegen deze wet.

De Rotterdamse PvdA, GroenLinks en D66 riepen in de campagne om het hardst dat ze af wilden van deze wet. Maar nu hebben ze het debat hierover in de raad geblokkeerd. Liever verwijzen ze het naar de achterkamers van de onderhandelingstafel...

Patrick ZoomermeijerDe Rotterdamwet is in 2005 ingevoerd en is vanaf het begin controversieel geweest. Met de wet in hand mogen mensen op basis van onder andere hun inkomen geweerd worden uit bepaalde wijken. De SP - ook in Zaanstad - is altijd tegen de invoering geweest en heeft vaker voor afschaffing gepleit. SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer: "Alsof mensen met een lager inkomen altijd direct voor problemen zorgen in een wijk. Mocht dat waar zijn, dan kan je er beter voor zorgen dat dát verbeterd wordt, in plaats van ze te weren uit Poelenburg. Bestrijd armoede, niet degenen die er het slachtoffer van zijn."

De afgelopen jaren blijkt uit onderzoeken van onder andere de UvA dat de Rotterdamwet ineffectief is.

Meer lezen?

Zie ook:

U bent hier