h

De SP bruist!

11 januari 2014

De SP bruist!

Het bruiste in de bovenzaal in Wijkhuis 't BrandtWeer op vrijdagavond 10 januari! De zaal in Koog aan de Zaan zat tijdens de nieuwjaarsreceptie van de SP volgepakt met meer dan 50 mensen, de ramen moesten open voor wat extra zuurstof. Met vlammende speeches, een fantastisch campagnelied, livemuziek en een hapje en een drankje bleef het tot laat gezellig. Een betere aftrap van onze verkiezingscampagne konden we ons niet wensen: leuk en strijdbaar!

Gabriella en Patrick

Foto's en verslag door Jan van Keulen

SP geworteld in Zaanse samenleving

Aanwezig waren - naast enige tientallen Zaanse SP-leden - raadsleden en steunfractieleden van de PvdA, GroenLinks, ROSA en D66. Verder mensen van onder andere Zaanradio, zaansewijken.nl, onze SP-wethouder Anna de Groot van Wormerland en SP-leden uit IJmuiden. Vanuit de diverse campagnes die de Zaanse SP afgelopen jaar voerde en vaak nog steeds voert, waren vertegenwoordigers aanwezig: thuiszorgmedewerkers, bewoners uit de Havenbuurt in Zaandam, verschillende strijdbare vakbondskaderleden (woonafdeling FNV, FNV Bondgenoten, Abvakabo), een flinke groep mensen van BaanStede, bestuursleden van de Turkse migrantenorganisaties DIDF, de Turkse
ondernemers van PLATO en van de Alevitische Vereniging. Hun aanwezigheid als bezoeker of vaak zelfs als (inmiddels) SP-lid drukt de inworteling van de SP in de Zaanse maatschappij uit.

Passie voor sociale verandering

Afdelingsvoorzitter Gabriella Molica vertelde gepassioneerd over wat de SP het afgelopen jaar allemaal heeft gedaan, over de campagne rond BaanStede, de Zaanse Mars tegen Armoede, de mobilisatie voor de landelijke demonstraties en manifestaties tegen het VVD-PvdA-kabinet. En over wat ons als socialisten te doen staat het komende jaar, want
het kan en moet anders. Ze bood symbolisch het eerste gedrukte exemplaar van ons verkiezingsprogramma aan aan onze lijsttrekker, Patrick Zoomermeijer.

Patrick hield daarna een vlammend betoog over ons socialistisch alternatief, onze taak als socialisten om het verzet vorm te geven samen met anderen, en hij beloofde ons strijd en solidariteit.

Patrick introduceerde de rest van onze kandidatenlijst, waaronder Sonja van Elmpt, Roland van Braam, Nora Swagerman en Evert Hartog. Daarna werden verschillende actieve SP-leden die zich het afgelopen jaar bijzonder hebben ingezet, in het zonnetje gezet.

Campagne voor een linkse storm in de Zaanse raad

Maikel Kat vertelde namens het bestuur over onze campagne, en die zal bruisen, zoals de avond zelf bruiste. Diverse mensen boden ter plekke aan om de SP te helpen in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Het enthousiasme was voelbaar!

Dat kwam helemaal tot uiting bij ons campagnelied "Blijf niet mokkend aan de kant", geschreven door Gabriella en haar man Frans van Heijningen. De tekst en de melodie drukken uit waar we voor staan: de passie voor sociale verandering!

Daarna bleef het nog lang gezellig. Zo gezellig dat er nog snel extra wijn bij de supermarkt gehaald moest worden. Ondertussen bespeelde ons kandidaat-raadslid Recai (Ray) Varli de Turkse saz en Frans op zijn akoestische gitaar. Van Boudewijn de Groot tot Supertramp, van Bandierra Rossa tot Venceremos. Strijd, solidariteit, socialisme!

U bent hier