h

Verkiezingsklimaat

26 februari 2018

Verkiezingsklimaat

Op zaterdag 24 februari deed de SP nog een keer een schimmelactie. Nu in Poelenburg. En het was weer echt 'verkiezingsklimaat'. Stervenskoud dus! Het is nog altijd een raadsel waarom de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor Provinciale Staten ergens halverwege maart moeten plaatsvinden. Voortaan gewoon verkiezingen in mei! Dan staan er geen blauwbekkende campagnevoerders achter kille kraampjes en is er bij de mensen die moeten gaan kiezen ook vast veel meer aandacht.

<--break->Door Anna de Groot

Patrick en Roland, Jasper en Anna trokken op de ijskoude zaterdag de buurt met de merkwaardige schuurtjes in. Die is gelegen aan de Zuidervaart en de Linnaeusstraat in Zaandam. Patrick en Anna waren er eerder met RTVNH. Mevrouw Ilja, van het interview destijds, had weliswaar met woningcorporatie Parteon gesproken, maar Parteon was niet met een oplossing voor haar tot waanzin leidende schimmelprobleem gekomen. Parteon's recept was hetzelfde als altijd: Schimmelplekken schoonmaken en vaker luchten! En dat recept is aantoonbaar niet afdoende gebleken.

In het buurtje met de opmerkelijke schuurtjes kwam overigens vaak frusterend vaak schimmel voor. Omdat we onze komst in de buurt hadden aangekondigd, zaten de buurtbewoners al op ons te wachten.

Zo was er een meneer met schimmel in de slaapkamer, dat leverde benauwde nachten op. Zo was er een mevrouw die pas twee maanden in het buurtje woonde, maar bij wie nú al de schimmel overal doorheen groeide. En ja, ze had kinderen met longproblemen. Zo was er een familie waar, vanwege het vocht onder de woning, de houten vloer was gaan rotten. Je kon door het laminaat én de vloer trappen. Zo was er een familie die alle schimmel had bedekt met kunststofschroten. Dan zag je het tenminste niet. En van één gezin was het hele huis behandeld, maar de schimmel groeide alweer in de laatjes van het dressoir. En dat ondanks de vochtvreter! Twee huizen per blokje! Dat was de schimmeloogst.

Een andere ploeg SP'ers, Heidi en Dewi en Vincent en Niels, namen de flat op de hoek van de Lobeliusstraat en de Straat Poelenburg voor hun rekening. Ook daar werden de SP'ers vaak naar binnen genodigd. Omdat deze flat niet zo heel lang geleden gerenoveerd was, waren de schimmelproblemen er niet zo groot. Maar er waren genoeg andere woonproblemen waarover gesproken werd. Treurig dat half Nederland slechte woningen en hoge huurprijzen heeft.

Onze dappere schimmelonderzoekers hadden het koud. Maar zij konden tenminste telkens nog even bij de mensen naar binnen. Onze mensen achter de kraam op de Lobeliusstraat hadden het nog véél kouder. Zij stonden te kleumen bij de Tanger supermarkt en stonden het publiek dat boodschappen deed te woord. Arme jongens! Gelukkig weten we waarvoor we het doen. Het brengen van een beetje socialistische warmte aan de mensen die veel te lijden hebben van het koude kapitalisme.

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Meer lezen?

Over Poelenburg:

U bent hier