h
23 november 2023

SP Stemmers Bedankt!

Foto: SP / SP

Alle mensen die SP hebben gestemd willen we bedanken! Samen gaan we voor een socialer Nederland!  

Lees verder
18 november 2023

Campagne op de natte Gedempte Gracht

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Marilou Hulsthoff

Traditioneel zijn de Zaanse politieke partijen op zaterdagen voorafgaand aan verkiezingen op de Gedempte Gracht in Zaandam te vinden. Daar krijgt het winkelend publiek een grote collectie folders en gadgets. In elk geval genoeg om op woensdag 22 november een keuze te kunnen maken.

Lees verder
17 november 2023

Flyers en SPonsjes op de markt in Wormer

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Anna de Groot

In Wormerland gaan veel mensen SP stemmen. Tenminste, veel mensen die de markt bezochten hebben ons dat verzekerd. 

Lees verder
15 november 2023

Flyeren bij het Marktplein in Wormerveer

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Rebecca Gichuki

We doen er alles aan om de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 22 november tot een SP succes te maken. Zo stonden we op 15 november te flyeren bij het Marktplein in Wormerveer. 

Lees verder
13 november 2023

SP successen in de raad van Zaanstad

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Rebecca Gichuki

Er was niet veel ruimte om nog iets te veranderen in de begroting 2024-2027 van Zaanstad. Toch lukte het de SP- fractie in de gemeenteraad van Zaanstad een aantal successen te boeken. Wat waren die successen?

Lees verder
12 november 2023

Mars voor klimaat en rechtvaardigheid

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Anna de Groot

Op 12 november 2023 deden maar liefst 85.000 mensen mee aan de klimaatmars. En dat was te merken. Anderhalf uur voor de start van de mars stonden we met een heel klein ploegje op de Dam in Amsterdam.

Lees verder
11 november 2023

Sintermaarten en folders in Oostzaan

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Anna de Groot

De SP Zaanstreek heet niet voor niets SP Zaanstreek. De meeste leden wonen in Zaanstad. Maar we hebben ook leden in Wormerland en Oostzaan. Op 11 november - ja ja, Sintermaarten - gingen Alfred, Marilou, Erik en Anna de mensen die boodschappen kwamen doen bij de Dirk, de Dirck en het Kruidvat verrassen met een SP- folder. En hun kinderen met een Sintermaartenverrassing (dus SnoeP).

Lees verder
5 november 2023

Verkiezingsdebat bij DIDF voor de verkiezingen van 22 november

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Erik Pool

Het was een links feestje. Bij DIDF gingen we in debat met als aanleiding de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 22 november 2023. De deelnemers aan het debat waren Kivilcim Pinar (nummer 15 op de kandidatenlijst van de PvdD), Liyah Park (nummer 6 op de kandidatenlijst van Bij1) en Anna de Groot (gewoon gemeenteraadslid voor de SP en nummer 9 op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer)

Lees verder
4 november 2023

Dag van de Bestaanszekerheid

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Anna de Groot

Het was inderdaad ontzettend smerig weer! Net even minder erg dan vrijdag 3 november, maar zaterdag 4 november 2023 was qua weer ook niet de moeite waard om een appje over naar huis te sturen. Toch gingen Erik, Marilou en Anna namens de SP Zaanstreek naar de Dag van de Bestaanszekerheid in Amsterdam. De organisatie was van de FNV.

Lees verder
20 oktober 2023

Wat wil de SP voor 2024 (en verder)

Foto: Fidel Lopes / Fidel Lopes

Twee keer per jaar geven politieke partijen hun visie op de (nabije) toekomst. Eén keer bij de behandeling van de Voorjaarsnota (ook wel Kadernota of Kaderbrief) en één keer bij de behandeling van de Begroting. Politieke Partijen spreken over hun idealen, maar moeten daarnaast ook rekening houden met de gemeentefinanciën. Op 19 oktober 2023 was het weer zo ver. Ook de SP sprak de Algemene Beschouwingen uit.

Lees verder

Pagina's