h
26 september 2022

Stop de armoede!

Foto: SP / SP Stedebroec

Op 15 oktober 2022, vanaf 15.00 uur is ook de SP aanwezig op de Gedempte Gracht in Zaandam. In het kader van Wereldarmoededag organiseren FNV en DIDF een manifestatie.

Lees verder
25 september 2022

Naar de kaderscholing

Foto: SP Zaanstreek / Heidi en Marilou

Onze bestuursleden Heidi en Marilou gingen naar het SP- kaderscholingsweekend op Tiengemeten, een eilandje in het Haringvliet.

Lees verder
25 september 2022

DIDF 40 jaar

Foto: SP Zaanstreek / Anna de Groot

DIDF Zaanstad bestaat 40 jaar. Wat is dat DIDF? DIDF Zaanstad is een orga­nisatie, die zich inzet voor de bevordering van de sociale, economische en politieke positie van de in Zaanstad woonach­tige mensen afkomstig uit Turkije. De SP Zaanstreek werkt al vele jaren met DIDF samen.

Lees verder
24 september 2022

Esdoornlaan Wormerveer, nieuwbouw in een jaren 30- wijk

Foto: SP Zaanstreek / Anna de Groot

Eindelijk gaat het gebeuren. Een wijkje, gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw, kan compleet worden. Een oude garage, nu in gebruik als meubelshowroom, wordt afgebroken en er komen woningen voor in de plaats. Goed idee!

Lees verder
24 september 2022

Hembrugterrein en parkeren

Foto: Gemeente Zaanstad / Gemeente Zaanstad

Er zijn heel veel woningen nodig in Zaanstad. In de komende tijd probeert de gemeente Zaanstad er dan ook heel veel te bouwen. Bijvoorbeeld op het Hembrugterrein, waar ze vroeger munitie maakten.

Lees verder
12 september 2022

Alle vluchtelingen verdienen bescherming

Foto: AVC / AVC

Op dinsdag 13 september 2020 doet de SP Zaanstreek mee aan de demonstratie Stop Refugee Discrimination. We spreken ons uit tegen dubbele standaarden voor vluchtelingen en tegen racisme.

Lees verder
12 september 2022

Geen gedoe in Het Twiske

Foto: Hart voor Het Twiske / Arend van Dam Landsmeer

Het Twiske is een prachtig natuurgebied. De gemeente Zaanstad betaalt mee aan het onderhoud. De SP zet zich al vele jaren in voor dit Natura 2000- gebied. De SP wil natuur. Geen festivals en campings.

Lees verder
4 september 2022

Leer meer over de SP

Foto: SP / SP

Het bestuur van jullie SP- afdeling, de afdeling Zaanstreek, heeft een scholing georganiseerd voor alle SP leden. We stuurden jullie al eerder een mailtje en beloofden jullie allemaal te bellen. 

Lees verder
2 september 2022

RAUM

Foto: SP Zaanstreek / Anna de Groot

Zo nu en dan gaan raadsleden op werkbezoek. En zo nu en dan zijn die werkbezoeken best leuk. Op 2 september 2022 stonden er maar liefst twee werkbezoeken op de agenda. Eén daarvan was naar het RAUM, de andere was een Stadsexpeditie. Dus de fractie splitste zich op.

Lees verder
27 augustus 2022

Startnotitie Witte de Withstraat e.o. (Wormerveer)

Foto: Anna de Groot

Gemeenteraadsleden mogen de laatste tijd besluiten over eerste ideeën voor nieuwbouwprojecten. Ze krijgen dan een startnotitie en dat is best goed. Op donderdag 1 september 2022 staat de startnotitie over de Witte de Withstraat e.o. in Wormerveer op de agenda van het Zaanstad Beraad.

Lees verder

Pagina's