h

Snelweg dwars door natuur en werelderfgoed?!

12 september 2018

Snelweg dwars door natuur en werelderfgoed?!

Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseert de SP Noord-Holland, in samenwerking met - vooralsnog - de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Stichting Oer-IJ, Houd Broekpolder Leefbaar, Stichting Militair Erfgoed Groot-Amsterdam en Werkgroep A8-Coenbrug een wandeltocht en informatiemarkt in het gebied waar de provinciale snelweg A8-A9 moet komen. Dit gebied bestaat nu nog voornamelijk uit agrarische gronden, landweggetjes, historische forten en kruitmagazijnen, een golfbaan en veel open groene ruimte.

Foto: Evert Hartog / www.zaanstreek.sp.nl

De provincie Noord-Holland wil een vierbaanssnelweg door dit waardevolle open gebied en het werelderfgoed Stelling van Amsterdam.

De SP Noord-Holland en de samenwerkende organisaties vragen zich af of de vierbaanssnelweg niet meer zal vernietigen dan opleveren. Om iedereen te laten meegenieten van dit mooie gebied organiseren we een wandeltocht. Om de mensen na de (eventuele) wandeltocht goed geïnformeerd naar huis te laten gaan is er ook nog een informatiemarkt, waar meerdere organisaties de geïnteresseerden zullen informeren. En natuurlijk is er koek en zopie en EHBO.

De wandeltocht zal om 15.30 uur starten bij station Krommenie-Assendelft en een uurtje later bij Fort Veldhuis. Wij zorgen ervoor dat de wandelaars tijdens de tocht veel informatie over het gebied en de bijzondere waarde ervan krijgen. De informatiemarkt zal om ongeveer 17.30 beginnen en is bij fort Aan den Ham. Een aantal organisaties zal de kraampjes bemensen en de wandelaars en vele anderen van informatie over het gebied en hun visie daarop voorzien.

Komen jullie meewandelen? Er gaat een wereld voor jullie open! Je hoeft je niet per se op te geven, maar we vinden het fijn als we weten hoeveel wandelaars er ongeveer zullen komen. Je kunt je eventueel aanmelden bij Anna de Groot, telefoon: 06-17686276 en e-mail annadegroot56@gmail.com.

Met vriendelijke groet en tot ziens op 13 oktober,

Anna de Groot

Meer lezen?

U bent hier