h

Nieuws uit 2019

31 december 2019

Solidair met Etosstakers

Foto: © Jan van Keulen

Werknemers van het Etos distributiecentrum in Beverwijk staken voor een hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. De bazen zijn niet blij met deze staking en zij zetten de boel onder druk. Maar de Etosstakers laten zich niet kennen. Vanmorgen dumpten zij kruimels op de stoep van het hoofdkantoor Ahold Delhaize (eigenaar Etos) in Zaandam en zetten hun actie kracht bij door hun protest. SP Zaanstreek is solidair. Bekijk de fotoreportage van Jan van Keulen.

Foto: © Jan van Keulen
Lees verder
14 december 2019

Uit de fractie: Bouwplannen kunnen echt socialer

Foto: @ SP

De SP is een groot voorstander van het inruilen van incourante bedrijventerreinen voor mooie woonwijken. De SP is een groot voorstander van mooie stedelijke verdichting om het buitengebied groen en open te houden. De SP is voorstander van het verminderen van het aantal auto's. De SP is een groot voorstander om gevaarlijke vervuiling in de bodem op te ruimen. Maar de plannen kunnen beter. Socialer.

Lees verder
25 november 2019

Miljoenen voor asfalt: aandacht voor de Corridor Hoorn-Amsterdam

Foto: © Willem Croese

In de week van 22 november jl. kwam minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) met belangrijk nieuws: zij gaat honderden miljoenen investeren in extra asfalt, het spoor en het openbaar vervoer. Daarmee lijkt er ineens heel veel extra geld beschikbaar voor de mobiliteit, ook in de provincie Noord-Holland. Een groot deel van het geld gaat, volgens artikelen in de media, naar het project ‘verbreding van de A8 en A7 tussen Amsterdam en Hoorn. De regio kan rekenen op een bedrag van € 539 miljoen euro om plannen voor extra rijstroken op de A7 en A8, verbetering van lokale wegen, fietspaden en beter openbaar vervoer uit te kunnen voeren.

Lees verder
22 november 2019

Rondvraag dak- en thuisloosheid in Zaanstad

Foto: © Willem Croese

In de uitzending van Nieuwsuur, van 25 oktober 20191, kwam aan de orde dat de vier grote steden hun daklozenprobleem niet meer aankunnen. Zij schreven een brandbrief aan vijf bewindslieden en aan de Tweede Kamer in een uiterste poging het tij te keren en de almaar toenemende dakloosheid in Nederland een halt toe te roepen.

Lees verder
22 november 2019

De columnisten: Zand in de motor van de samenleving?

Foto: @ SP

Uit de troonrede van de toenmalige koningin Juliana in 1979: ‘Ons land is vol, ten dele overvol’. Een duidelijke uitspraak die kennelijk net als andere signalen, zoals van de Club van Rome ‘Grenzen aan de groei’ genegeerd is. Te weinig agenten, te weinig verplegend personeel, te weinig leraren of omgekeerd te veel mensen? Het lijkt of er zand in de motor van de samenleving zit en deze vastloopt. Op veel gebieden ontstaan problemen en het lijkt steeds moeilijker duurzame oplossingen te bedenken.

Lees verder
20 november 2019

Solidair met Zaans ziekenhuispersoneel

Foto: © Willem Croese

SP Zaanstreek is solidair met de verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum (ZMC). Het personeel draait vandaag een 'zondagdienst' als actiemiddel voor betere arbeidsvoorwaarden en vijf procent loonsverhoging. Al hangt voor de ingang een spandoek met de tekst 'Wij kunnen niet echt staken vandaar dit laken' is bij binnenkomst de actiebereidheid enorm groot.

Lees verder

Pagina's

U bent hier