h

Nieuws uit 2016

31 december 2016

Wat Wilders wil... maar dan echt

De zorg, sociale zekerheid, of het milieu, regelmatig laat de PVV een ‘links’ geluid horen. Maar geen woorden maar daden zeggen wij bij de SP. Als Kamerlid is het immers makkelijk praten via Twitter, maar het gaat niet alleen over praten, maar vooral over stemmen. En kijk eens wat Geert Wilders en zijn PVV zoal stemden bij moties van de SP. Je zult verbaast zijn. Of juist niet...

Foto: SP / www.sp.nl
Lees verder
30 december 2016

De burgemeester komt niet voor zestig jaar huwelijk

Hoe vaak komt een diamanten huwelijk voor? Na de seksuele revolutie in de jaren zestig zou je verwachten dat zestig jaar gehuwd zijn niet meer aan de orde is. Mispoes, het aantal jubilarissen neemt juist toe en dat is een reden voor burgemeesters om het beleid aan te scherpen door niet meer op bezoek te komen. Het Algemeen Dagblad kopte gisteren: ‘Diamanten huwelijk? Dan blijft de burgemeester thuis’.

Lees verder
29 december 2016

Discriminatie in Zaanse horeca?

Op Kerstavond is een Syrische statushouder de toegang geweigerd bij hoecagelegenheid The Mail Company in Zaandam. De toegang werd geweigerd, zo werd gezegd, 'omdat zijn ID maar vijf jaar geldig is'. Na wat er zaterdag gebeurde kwamen op social media helaas weer veel Zaanse voorbeelden hiervan voorbij.

Foto: SP / www.sp.nl
Lees verder
27 december 2016

'Tot de verkiezingen, afbrekers!'

De woorden 'sociaal' en 'strijd tegen armoede' schrikken de meeste Zaanse raadsleden af! Als het politieke blok van VVD, PVDA, D66 en CDA deze woorden horen, schrikken ze ongelofelijk. Ja, dit is echt waar! Want ik was ook bij de raadsvergadering. Ik heb alles duidelijk gehoord en gezien.

Lees verder
24 december 2016

Waar ligt de grens?

De man die voor me staat heeft een doffe blik in de ogen. Hij legt uit dat zijn inkomen bestaat uit AOW en een klein pensioentje. De huur ligt rond de zeshonderd euro. De laatste jaren heeft hij zijn levensstijl steeds naar beneden bijgesteld. Eerst geen vakantie meer, dan de auto weg en zoals hij vertelt daarna zullen we zelfs op voedsel moeten proberen te bezuinigen. Ik kan niet achter de schermen kijken en het verhaal in detail beoordelen maar de tendens is duidelijk. Uit alle berichten en gesprekken, komt een soort rode draad naar voren.

Lees verder
23 december 2016

Gun Poelenburgers een kans op een goede woning!

Patrick Zoomermeijer
Je woont al jaren in Poelenburg, omdat je daar nog redelijk snel aan een betaalbare huurwoning kon komen. Je bent 50, je tienerdochter woont bij je thuis, je werkt als huishoudelijke hulp, zoals vele honderden anderen in Zaanstad. Je bent blij dat je er in deze moeilijke tijden toch nog een vast contract uit hebt kunnen slepen als één van de weinigen, al veranderd je werkgever eens in de zoveel jaar van naam door overnames. Je krijgt bruto 11 euro per uur, en dat is in de thuiszorg al een goed salaris, en je hebt 20 uur per week, meer uren krijg je niet. Maar je klaagt niet.Lees verder

Pagina's

U bent hier