h

Nieuws uit 2014

23 december 2014

Fijne feestdagen

21 december 2014

Succesvolle flyeracties tegen antikraakbureaus

Vrijdag en zaterdag stond de SP Zaanstreek in Krommenie en Zaandam op straat om te flyeren tegen zogenaamde 'antikraakbureaus'. Door deze bureaus komen vaak jonge mensen die woonruimte zoeken in de problemen. Antikraakbureaus zoeken de randen van de wet op en maken zich schuldig aan machtsmisbruik, ongeoorloofde incasso’s, intimidatie, privacyschending, huisvredebreuk en schenden de Europese rechten van de mens. We hebben in totaal 900 folders verspreid.

Lees verder
19 december 2014

Sonja's afscheidsrede: 'Ik houd van een samenleving waar voor iedereen plaats is'

Sonja van ElmptOp 18 december zat Sonja van Elmpt voor het laatst na 10 jaar als raadslid in de Zaanse raadszaal. Door persoonlijke omstandigheden moest ze haar raadszetel opgeven, die door Maikel Kat namens de SP zal worden bezet. De SP-fractie, het bestuur, de hele SP-afdeling: we zullen allemaal Sonja missen en wensen haar veel succes in Hoorn, waar ze nu woont. We zullen haar vooral missen om haar passie, werklust, ervaring, kunde en persoonlijkheid. En om haar drijfveren voor wat ze als SP'er deed binnen en buiten de raad, in haar eigen mooie woorden: een kritiek op de maatschappij zoals hij nu is, een oproep voor een andere maatschappij!

Lees verder
19 december 2014

Sonja uit de raad

Sonja  van Elmpt verliet gisteren de Zaanse raad na 10 jaar trouwe dienst voor de SP. Een sfeerverslag in beelden door Jan van Keulen.

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
17 december 2014

Goed voornemen: teken tegen wapenhandel

Minister van Defensie Hennis wil in februari 2015 met de Nederlandse wapenindustrie naar de grote wapenbeurs IDEX in Abu Dhabi. Terwijl het Midden-Oosten in brand staat. Gewapende conflicten, mensenrechtenschendingen en binnenlandse repressie zijn aan de orde van de dag.

Foto: Stop Wapenhandel / www.stopwapenhandel.nl
Lees verder
16 december 2014

Als het voetbalveld je bed wordt

Zomaar een ontmoeting in de tijdelijke daklozenopvang in Krommenie. Omwonenden zijn op de koffie om kennis te maken met de mensen hier. Zij hadden hun bezwaren geuit tegen de komst van de groep, maar konden nu zeggen dat het erg was meegevallen. De gezellige sfeer deed denken aan een koffiestop tijdens een bustocht. Aan de andere kant maak ik kennis met diegenen die als het ware ‘vermalen’ zijn door het systeem. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar.

Lees verder

Pagina's

U bent hier