h

Nieuws uit 2017

31 december 2017

Een scherp 2018 toegewenst!

Als één ontwikkeling 2017 kenmerkte, is het wel dat de tegenstellingen scherper zijn geworden. Steeds meer mensen ontdekten dat de ongelijkheid in onze maatschappij niet vanzelf komt, maar bewust zo is gegroeid onder het neoliberalisme. En helaas bleek de Europese Unie een neoliberale broedplaats. Ook dat werd duidelijker, net als het feit dat de regeringsleiders en al helemaal de Europese Commissie maling hebben aan kritiek op steeds meer macht voor ‘Brussel’. Bewustwording is een belangrijke eerste stap, maar niet voldoende: pas als we met elkaar ons geluid in 2018 krachtig laten horen, is er kans op verandering.

Lees verder
24 december 2017

Fijne dagen!

Lilian Marijnissen
Foto: SP / www.sp.nl
Wat was dit een bijzonder jaar! Voor de SP en voor mij persoonlijk. Het was het jaar waarin een miljoen mensen ons het vertrouwen schonken om hun stem te zijn in Den Haag. Het jaar waarin de basisschoolleraren ons inspireerden met hun fantastische acties en we met meer dan een kwart miljoen vrienden aan een Nationaal ZorgFonds bouwden. Ook in buurten organiseren we op meer plekken dan ooit mensen met concrete acties. De laatste anderhalve week heeft op mij veel indruk gemaakt. Het prachtige afscheid van Emile en het vertrouwen dat ik kreeg om de fractie te mogen leiden geven me inspiratie voor 2018.Lees verder
22 december 2017

PvdA en VVD weg kwijt rond Poelenburg, SP wil liever positieve oplossingen

Evert Hartog
In het Zaans Beraad eerder bleken alle voorstanders van de Rotterdamwet plotseling ervaringsdeskundige te zijn. Of ik dat ben dat weet ik niet, maar ik wil wel mijn ervaringen met u delen. Jarenlang heb ik in achterstandswijken in Amsterdam gewoond en gewerkt. Ik heb de Bijlmervernieuwing meegemaakt als bewoner en deelraadslid. Ik heb de stadsvernieuwing in Amsterdam West meegemaakt als werknemer van een aantal woningbouwcorporaties. Lees verder
20 december 2017

Kom maar op!

Het was een bijzondere week. De meest betrouwbare man van het Binnenhof nam na bijna acht jaar SP-leider te zijn geweest afscheid. Ik ben trots en vereerd dat ik van de fractie het vertrouwen krijg om het stokje over te nemen. Ik heb er zin in, kom maar op! Graag wil ik iedereen bedanken voor de duizenden reacties, felicitaties en goede tips die ik inmiddels heb mogen ontvangen. De komende tijd spreek ik met zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk manieren. De Facebook Live sessie van afgelopen donderdag smaakt naar meer.

Foto: SP / www.sp.nl
Lees verder
19 december 2017

Werknemers Primark verdienen nog steeds respect!

In het verleden is budgetkledingketen Primark al vaak in opspraak geraakt. Zo staat Primark bekend om de slechte arbeidsomstandigheden waarmee haar kleding, vaak door kinderen, in bijvoorbeeld Bangladesh wordt gemaakt. Daarnaast heeft Primark belastingontduiking tot kunst verheven. En dit jaar werd bekend dat werknemers van Primark overal in Nederland gebukt gaan onder de respectloze managementstijl van het kledingconcern. Dit blijkt uit een enquête van de FNV Handel en de recente antwoorden op Kamervragen aan de minister.

Lees verder
17 december 2017

SP weer solidair met werknemers Primark

Zaterdag 16 december was de Zaanse SP weer solidair met de uitgebuite werknemers van Primark in Zaandam. We deelden honderden pamfletten uit aan klanten, spraken het personeel, managers en kregen heel veel steun van het winkelend publiek op de Gedempte Gracht. Ondanks druk van de vakbond, Kamervragen en negatieve publiciteit is het bij Primark voor de werknemers nog steeds niet op orde. Dus kwam de SP weer in actie. Het personeel van Primark verdient betere werkomstandigheden!

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder

Pagina's

U bent hier