h

Nieuws uit 2021

21 december 2021

Kerst en Nieuwjaar

Foto: SP / Anna de Groot

De SP Zaanstreek wenst iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2022!

Lees verder
20 december 2021

Laatste cursusdag aankomende Gemeenteraadsleden

Foto: SP / Aroena van Norren

Zaterdag 18 december hadden we de laatste cursusdag voor aankomend raadsleden.
De locatie was weer het rustieke Scheltema te Leiden. Na een kopje warme thee en koffie en nadat iedereen was binnen gestroomd, startten we met de inleiding en instructies van de oefengemeenteraad. We waren ingedeeld in groepjes en hadden tijdens zoom-sessies de casussen al besproken. Iedereen had een eigen casus.

Lees verder
14 december 2021

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

Door de leden van de SP- afdeling Zaanstreek is Anna de Groot gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad van maart 2022. Anna de Groot was al twee keer lijsttrekker voor de SP. In 2002 en 2006. Nadat ze wethouder was in Wormerland en lid van Provinciale Staten was ze in de laatste vier jaar ook weer opnieuw betrokken bij de gemeenteraad van Zaanstad. Met Anna heeft de SP een zeer bevlogen en zeer ervaren lijsttrekker binnengehaald, die in de gemeenteraad van Zaanstad het verschil kan maken. Zaanstad moet socialer en schoner!

Lees verder
24 november 2021

Thema-avond concept- verkiezingsprogramma SP Zaanstad

Op woensdag 1 december 2021 bespreken de leden van de SP Zaanstreek het concept- verkiezingsprogramma.

Lees verder
18 november 2021

Anna de Groot bespreekt verzwegen ammoniakuitstoot door Cacaofabriek Aurora op de radio

Cacaofabriek Aurora in Zaandam stoot jaarlijks tientallen tonnen ammoniak uit, maar vertelde dat tot voor kort niet aan de autoriteiten, schrijft onderzoeksprogramma Pointer. Het bedrijf moet door deze actie mogelijk een dwangsom betalen, want de omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied grijpt in. In het Zaanradio actualiteitenprogramma Zaanstreek Vandaag spraken Anna de Groot (statenlid SP) en ecoloog David Sluis uitgebreid over dit onderwerp. Lees hier het volledige bericht op RTV Zaanstreek, met daarin ook het radiofragment.

Lees verder
12 november 2021

Wat gebeurt er allemaal binnen de SP?

Zoals jullie wellicht hebben kunnen horen speelt er veel binnen de SP. Bij deze willen wij jullie informeren over wat er allemaal aan de hand is. Bij een landelijke partijraad in september is er een motie aangenomen om verschillende groeperingen binnen de SP te verbieden, die als gevolg heeft gehad dat er leden uit de partij zijn gezet(geroyeerd).

Lees verder

Pagina's

U bent hier