h

Nieuws uit 2012

29 december 2012

Hoe is privacy geregeld bij cameratoezicht?

Namens de SP heeft steunfractielid Roland van Braam schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het cameratoezicht in het centrum van Zaandam.

Lees verder
26 december 2012

2012: begin van verzet tegen afbraak?

Elke week geeft de SP-fractie haar mening over een stelling in het Zaans Stadsblad. Deze week was de stelling:

"2012 was een goed jaar voor Zaanstad"

Onze reactie hierop:

Lees verder
22 december 2012

3.500 Zaankanters tekenen voor BaanStede

Zaterdag 22 december stonden werknemers van BaanStede Alie, Chris en Björn en SP'ers Leontien, Jan en Jan, Burhan, Gabriella en Carla weer samen handtekeningen te verzamelen voor BaanStede. In drie uur tijd werden er 672 handtekeningen opgehaald! Daarmee komt het totaal nu op ruim 3.500. Maak je sterk voor een goede toekomst voor de werknemers van BaanStede en teken ook!

Lees verder
20 december 2012

Maak écht werk van Social Return

In de raadsvergadering van 20 december werd het werken met Social Return On Investment besproken. Dat is het principe dat leveranciers van diensten aan de gemeente worden verplicht een bepaald percentage van de werknemers voor de opdracht te betrekken uit doelgroepen zoals mensen met een uitkering of mensen met een arbeidsbeperking. Een interessant instrument om bedrijven te laten voldoen aan hun maatschappelijke verplichtingen en mensen aan het werk te helpen die anders weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt. Maar de plannen die nu zijn gemaakt, zijn weinig concreet, niet gericht op het creëren van vaste banen voor de doelgroep en mogen niet dienen als excuus. Excuus voor de afbraak van BaanStede... Hieronder de bijdrage van fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer namens de SP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier